Om mig 

fotoutbildning_själporträttJag heter Gert Olsson, är bosatt i Kinna, Västergötland. Jag är sedan ca 20 år tillbaka naturfotograf och håller fotoutbildningar på flera platser i landet. Jobbar också med att utveckla människor enskilt och i grupper med naturen som plattform.

Min fotohistoria

Jag är född 1950 i Halland och efter att ha jobbat halva mitt liv inom ICA startade jag ett eget företag 1990. Försäljning av tvätt-och rengöringsmedel ägnade jag mig åt under 10 år. Parallellt med detta startade jag eget även inom fotografering. Intresset hade funnits tidigare genom min bror som också ägnar sig åt naturfoto men det var först efter några sommarkurser i början av 90-talet som det tog fart. Under några år drev jag ett vykortsförlag där jag försåg Västkusten med nya, fräscha vykort. Så småningom dalade vykortsförsäljningen p.g.a. mobiltelefonernas inträde. Då sålde jag vykortsdelen i företaget. Kom i kontakt med Bildarkivet som ännu i dag säljer en del av mina bilder.

Under några år jobbade jag inom hälsobranschen med framför allt Aloe Vera-produkter. Fantastiskt lärorikt! År 2006 skaffade jag min första digitala systemkamera och började samtidigt att hålla utbildningar under devisen att “ska man lära sig något nytt är det bästa sättet att lära ut det”. Sedan dess har det blivit ett stort antal utbildningar och under dessa åren har närmare 500 personer fått lära sig både grunderna och lite mer avancerade delar av fotograferingen. Det är nog det absolut roligaste jag gjort! Det finns nog inget som går upp mot att se människor utvecklas genom att lära sig skapa bilder som dom inte visste att dom kunde! Dessutom får jag vara ute i naturen, vilket hela tiden är vad jag önska mer av.

Fotoprojekt

 • Ett ständigt pågående projekt är träd och skog. Jag har ett speciellt förhållande till dessa rotfasta individer som skänker oss människor lugn och ro. Kanske inte så konstigt att bilden ovan är inramad av gamla tallrötter. Skogen har alltid fascinerat mig och den musik som uppstår i skogen vill jag tillsammans med bilder förmedla till människor. Musiken står ett gäng duktiga musiker för. Bilderna med bildspel, utställning och bok är min del i projektet. Det börjar så sakteliga ta form och 2013 är året då det ska avslutas och året därpå presenteras.
 • Bilder för Glädje och Gemenskap är ett annat projekt som drivs tillsammans med Sabina Henriksson, Musikantens Förlag. Vi producerar bildspel för vård och omsorg med ambitionen att ge något att uppleva, samtala kring och väcka minnen. Bildspelen är olika teman med tre bildspel till varje tema där långsamma övergångar, naturljud och musik ger möjligheter för vårdtagare att sjunka in i och förstå innehållet. Här hittar du en länk till bildspelen.
 • Fotoresor till natur & kultur. Jag ordnar fotoresor till vitt skilda mål i världen. Målet är att man som resenär ska uppleva något extra som inte går att få på annat sätt och med mig som fotoguide får man också kunskap om hur bilderna ska bli så bra som möjligt. Läs mer om fotoresorna här

 

Mindfulness i naturen

Länge hade jag funderat på vad det är som gör att man mår så bra av att vara ute i naturen. Kan låta självklart, men idag ägnar människor mindre och mindre tid åt att verkligen uppleva naturen. Kraften finns där, det finns det otaliga bevis på. Efter några utbildningar inom Mindfulness i Naturen (läs mer på Allemansjorden.se) har jag hjälpt grupper av olika slag att hitta fokus, lugn och balans i naturen. Det senaste året har ett samarbete inletts med Jan Marklund, Insikten Utbildning & konsult, där vi skapat ett par olika produkter under namnet Leva i Balans.

Framtidsplaner

En ytterligare satsning på fotoresor blir det framöver. Dessutom är ett större projekt på gång som innefattar både bild och musik och som ska förmedla ett speciellt budskap. Än så länge är det  inte offentligt vad det blir.

En fortsatt satsning på  grupputveckling i naturen där nya idéer blandas med mer beprövade. Här hittar du mer info om detta.

Det är en otrolig förmån att få jobba med det man älskar och träffa en massa fantastiska människor med samma intresse. Om vi inte setts förut hoppas jag att också få träffa dig som läser detta någon gång framöver.

Kontaktuppgifter

Om du undrar något mera, gå in på under kontaktuppgifter för adress och telefon eller skicka ett meddelande.

 

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • Digg
Copyright © Fotoutbildning.com
s2Member®